Prehrana

Prehrana je izključno ekološkega izvora. Je brezmesna in zelo pestra. Prilagojena je potrebam predšolskih otrok. Pri pripravi obrokov pazimo, da ohranimo čim več vitaminov in mineralov. Ravno tako skrbimo, da imamo vsa živila čim bolj sveža, saj le tako ohranijo v sebi svoje življenske sile, ki se ob uživanju prenašajo na otroke. V dnevne obroke vključujemo mnogo zelenjave in sadja, polnozrnatih žit, mleka in mlečnih izdelkov. Med mlečnimi izdelki se najpogosteje odločamo za kozji sir in mleko, ki je za otroke zelo zdravo. Otroci tudi radi jedo testenine , tofu(sojin sir), sadne ali zelenjavne namaze, suho sadje in oreščke. Maščobe, ki jih po potrebi dodajamo jedem so visoko kvalitetna olja ter kokosova ali palmina maščoba, prečiščeno maslo…
Za sladkanje obrokov uporabljamo občasno biološki sladkor Mascavo, javorjev sirup, agavin sirup, najpogosteje pa jed osladimo s suhim sadjem npr. rozine,marelice, fige. Včasih uporabimo tudi izvrstno domačo marmelado.(za dodatek na pudingu, kdor želi v polenti z mlekom, palačinke)
Sol in začimbe so nekaj, s čimer moramo biti v otroški prehrani še posebej zadržani in previdni. Oboje namreč pretirano nagovarja čutilo za okus, ki je pri predšolskemu otroku v fazi razvoja. Tega se dobro zavedamo in držimo.
Hrano kupujemo na bioloških kmetijah, predvsem  Biološki kmetiji Trampuš, Metlika in ekološko-dinamični kmetiji Na jasi,Preska nad Kostanjevico , Šmartno pri Litiji.
Biološka kmetija Trampuš nas poleg sojinega sira ter pšeničnega mesa zalaga s svežim sadjem in jabolčnim sokom,orehi, moko iz pire, pšenice ter suhim sadjem. BOO-BOO in Biološka kmetija Trampuš sta dejavnosti, ki sta prav posebno lepo povezani, saj se obe odvijata znotraj družine Trampuš-Kristan.

Kmetija Na Jasi nas oskrbuje s sezonsko zelenjavo , ki je res slastna in polnega okusa.
Ostala živila kupujemo pretežno v trgovinah z zdravo hrano kot so Jablana, Kalček, Zrno do Zrna, Mama Tera…
Zelo se potrudimo, da je hrana čim bolj lokalnega izvora, saj to dodatno vpliva na njeno kvaliteto hkrati pa s takim stališčem podpiramo Slovenskega kmeta.